Persoanele care învață Meditația Transcendentală

Povestea mea

Am învățat să meditez pe 13 Decembrie 2014 împreună cu soția mea. Motivația noastră de a învăța a fost ca să scăpăm de o depresie cu care soția mea se confrunta de ani de zile, iar eu sufeream odată cu ea. Această stare de depresie nu a dispărut ca prin minune după prima zi de meditație, dar am văzut amândoi o rază de lumină într-o lume care era foarte întunecată. Prin practică regulată, starea de depresie și anxietate s-a topit încet-încet și a devenit o memorie îndepărtată pentru noi.

În anii care au urmat am ajuns să cunosc multe persoane care au învățat Meditația Transcendentală cu profesii din toate zonele societății. Unii doreau să scape de depresie sau de anxietate. Unii doreau să doarmă mai bine. Unii doreau mai multă energie în viața de zi cu zi. Unii își doreau pur și simplu dezvoltare personală. Unii învățaseră deja alte tipuri de meditații și căutau o tehnică care să le ofere ce își doreau cu adevărat. Unii erau tineri, alții în vârstă.

Ce aveau toate aceste persoane în comun?

Își doreau mai mult de la viață. După ce am devenit instructor în 2018 și am început să predau, acest lucru a devenit și mai evident. Indiferent care este motivația de la suprafață, în esență cu toții căutăm mai multă fericire. Fie că e vorba de nevoia de relaxare dintr-o stare încordată, de nevoia de a ne simți mai bine în pielea noastră, de dorința de a fi mai sănătoși sau mai echilibrați, putem obține ce căutăm prin Meditația Transcendentală.

În timpul practicii se experimentează o stare diferită de conșiință, numită Conștiință Transcendentală. Mintea are parte de cea mai liniștită stare a sa, iar corpul se bucură de o stare de odihnă mai profundă decât somnul. Din această odihnă mentală și fizică vin beneficiile Meditației Transcendentale. În fiecare meditație, mintea se liniștește, iar corpul se odihnește, iar aceasta este o ocazie de a elimina stres și oboseală din sistemul nervos.

Stresul este un dezechilibru din sistemul nervos, cauzat de o experiență pe care nu am putut-o integra. Indiferent de cauza pe care o are, stresul crează bariere în viață. Se estimează că 95% din bolile umane sunt pshiho-somatice, deci au legătură directă cu starea de sănătate mentală. Cele mai comune 6 cauze de deces au legătură directă sau indirectă cu stresul (boli cardio-vasculare, cancer, boli ale sistemului respirator, accidente, ciroză, suicid).

În ce fel ajută Meditația Transcendentală

Elimină stresul din viața de zi cu zi. Fie că este vorba de stres acumulat, fie de stres la care suntem supuși în rutina zilnică, Meditația Transcendentală oferă, prin starea de odihnă unică pe care o produce, o ocazie unică pentru organism să se revitalizeze. Când începem să trăim fără stres, ajungem să ne cunoaștem adevăratul potențial, deoarece stresul este bariera de care ne lovim în căutarea fericirii.

Este adevărat că nu suntem supuși cu toții aceluiași nivel de stres, dar indiferent care ar fi situația actulă, este sigur loc de mai bine. Putem fi mai creativi, mai inteligenți, mai energici, mai sănătoși, putem avea relații mai bune cu cei dragi sau la birou. Dar nu putem avea aceste lucruri dacă acumulăm stres și oboseală încontinuu, fără o supapă de relaxare.

Concluzia este că singurul tipar pe care îl au persoanele care învață Meditația Transcendentală este acela că își doresc mai mult de la viață.

Vrei să afli mai multe despre Meditația Transcendentală?

Vino la o prezentare gratuită a tehnicii

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right