Meditația Transcendentală

Tehnică mentală simplă

O poate învăța orice persoană, indiferent de vârstă, nivel de educație sau religie

Naturală

Folosește tendința naturală a minții de a căuta fericire și împlinire

Fără efort

Nu presupune concentrare, controlul minții, manipularea sau oprirea gândurilor sau monitorizarea respirației

Cum funcționează Meditația Transcendentală

În mod obișnuit atenția noastră este captată prin simțuri de factori exteriori. Interacționăm cu mediul exterior prin auz, pipăit, văz, gust și miros. Lucruri exterioare ne captează atenția prin cele cinci simțuri. În timpul Meditației Transcendentale atenția noastră este îndreptată în interior către niveluri din ce în ce mai subtile de gândire.

În timpul practicii mintea călătorește spre interior motivată de dorința sa de a experimenta din ce în ce mai multă fericire și împlinire. Mintea depășește sau transcende și cel mai subtil nivel de gândire și ajunge să experimenteze o stare de conștiință, denumită Conștiință Transcendentală sau Samādhi. Aceasta este cea mai liniștită stare pe care o poate experimenta mintea noastră și este sursa tuturor gândurilor. Frecvența pe care funcționează undele cerebrale în starea de Samādhi este Alpha 1.

În timpul practicii mintea experimentează nivele din ce în ce mai liniștite ale sale, iar corpul dobândește o stare de odihnă profundă.

Prin ce diferă Meditația Transcendentală

Această tehnică se diferențiază de altele prin simplitate, lipsă de efort, eficiență și rapiditatea cu care vin beneficiile. Aceste afirmații sunt demonstrate de experiența a milioane de oameni și de peste 750 de studii științifice.

Practică plăcută, fără efort
Nu presupune concentrare, manipularea sau oprirea gândurilor, controlul minții sau efort de orice fel
Rezultate imediate
Vei începe să vezi schimbări încă din timpul cursului. Nu e necesară o perioadă lungă de practică pentru a vedea schimbări.
Instructor certificat
Meditația Transcendentală se învață doar de la un instructor certificat. Asfel, ai siguranța că înveți tehnica autentică.
Pentru oameni activi
Este destinată oamenilor cu responsabilități, familie, etc.
Demonstrată de studii științifice
Beneficiile au fost studiate în peste 750 de studii științifice
Tradiția Vedică
Meditația Transcendentală vine dintr-o tradiție străveche, predată pe cale orală

Beneficiile Meditație Transcendentale

Această tehnică aduce beneficii în toate zonele vieții. Persoanele care meditează se bucură de o mai mare claritate a minții, de o stare de sănătate generală bună și de relații armonioase cu alte persoane.

Calm interior

Descoperă o oaza de liniște prezentă în fiecare dintre noi

Claritate mentală

Te bucuri de viață când ai mai puține griji

Sănătate

Dobândește și menține o stare bună de sănătate.

Relații armonioase

Bucură-te de relațiile cu cei dragi

Viață fără stres

Elimină stresul de zi cu zi și cel acumulat în timp.

Suport gratuit

Suport pe viață, poți apela oricând la un instructor MT, în caz că ai întrebări sau neclarități legate de practica ta.

Cum poți învăța

Cursul de Meditație Transcendentală durează 5 zile

Fiecare întâlnire durează aproximativ 2 ore

Prima zi - prezentare gratuită a tehnicii

Afli pe care sunt beneficiile Meditației Transcendentale, care sunt principiile de funcționare ale tehnicii și pașii următori pentru a învăța. Ai ocazia să pui orice întrebări crez de cuviință.

A doua zi - înveți să meditezi

Înveți tehnica de Meditație Transcendentală, așa cum a fost predată din generație în generație.

Următoarele 3 zile - se stabilește practica corectă

După învățarea tehnicii vei practica acasă și ne vom întâlni în următoarele 3 zile pentru a stabili practica corectă și pentru a răspunde la eventuale întrebări.

Taxa de curs

400 Euro / persoană

Taxa de curs se plătește o singură dată și vine cu garanția că vei învăța să practici corect tehnica Meditației Transcendentale. În plus primești suport gratuit pe viață din partea mea și din partea oricărui instructor de Meditație Transcendentală din lume. Ai siguranța că oricând vei avea întrebări sau vei dori să clarifici experiențe vei avea această posibilitate.

Fă următorul pas

Programează o prezentare la o dată și oră potrivită pentru tine.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Întrebări frecvente

Cine poate învăța Meditația Transcendentală
Tehnica poate fi învățată de orice persoană cu vârsta de peste 10 ani, indiferent de vârstă, nivel de educație sau religie. Nu necesită cunoștințe anterioare despre meditație, întrucât procesul de învățare și de practicare este unic pentru Meditația Transcendentală.
Funcționează dacă sunt sceptic?
Da. Procesul de transcendere este unul automat, lipsit de efort. Atât timp cât sunt urmate instrucțiunile, orice persoană poate medita. Pentru a clarifica situația putem compara tehnica Meditației Transcendentale cu tehnica spălatului pe dinți. Nu e nevoie să credem în spălatul pe dinți, sau să avem o anumită dispoziție în acest sens. Atât timp cât ne spălăm pe dinți vom avea beneficiile.
Pot învăța dintr-o carte sau de pe internet?
Cursul de Meditație Transcendentală este un curs 100% practic, precum învățatul înotului sau al mersului pe bicicletă. Este nevoie de un instructor certificat pentru a ghida persoana care învață către experiența corectă. Deși tehnica se învață ușor, este nevoie de îndrumare personalizată pe ritmul de învățare al fiecărei persoane. Aceast mod de învățare este garanția că vei învăța tehnica autentică și te vei bucura de toate beneficiile.
Ce se întâmplă în timpul practicii?
Prin tehnica Meditației Transcendentale, mintea se liniștește într-un mod natural și lipsit de efort. Astfel atenția este îndreptată către niveluri din ce în ce mai subtile de gândire până se experimentează cea mai liniștită stare a minții – conștiința pură, conștiința transcendentală sau samādhi.
Ce se întâmplă dacă nu pot să îmi controlez mintea?
Nu este nicio problemă. Spre deosebire de alte tehnici, Meditația Transcendentală nu presupune efort, concentrare, contemplare, monitorizare sau intenție de controlare a minții. Este complet lipsită de efort.
Prezența este obligatorie la toate ședințele?
Da. Este important să începi acest curs doar dacă știi că ai timp să participi la instruirea personală și la cele 3 zile consecutive de curs. Acesta este un curs 100% practic, iar pe baza experiențelor avute acasă se fixează practica corectă, se intră în detalii despre mecanismul de funcționare a Meditației Transcendentale și se expun beneficiile pe termen lung ale practicii regulate.