Meditația Transcendentală și reducerea vârstei biologice

Vârsta biologică este un indicator al stării generale de sănătate și al impactului pe care stilul nostru de viață îl are asupra corpului. Se poate calcula pe cale științifică pentru fiecare individ și poate diferi radical față de vârsta cronologică. Determinarea vârstei biologice se face prin indicatori precum: claritatea văzului, sensibilitatea auzului, memoria funțională, rezistența la insulină, capacitatea pulmonară, ascuțimea reflexelor și altele.

Vârsta biologică este un indicator mult mai precis al logevității decât vârsta cronologică obișnuită. Stilul de viață are un impact major asupra stării noastre de sănătate, iar vârsta cronologică nu este o garanție a stării de sănătate.

Ce se întâmplă pe măsură ce îmbătrânim?

Pe scurt, întreaga fiziologie suferă degradare. Înaintarea în vârstă este asociată cu mobilitate redusă, capacitate redusă de învățare și memorare, risc crescut pentru toate categoriile de boli, probleme ale tensiunii arteriale și altele.

Cum contribuie Meditația Transcendentală la încetinirea procesului de îmbătrânire?

În timpul practicii corpul dobândește o stare de odihnă foarte profundă. Întreaga fiziologie, inclusiv organele interne și țesuturile au parte de un repaos care generează la rândul său un proces de revitalizare. Capacitatea corpului nostru de a se regenera este cunoscută. În timpul practicii Meditației Transcendentale oferim fiziologiei această ocazie de a se vindeca.

Ce arată studiile științifice

În cadrul acestui studiu au fost măsurate vârstele biologice a trei grupuri de persoane, non meditatori (grup de control), meditatori de scurtă durată și meditori de lungă durată (5 ani sau mai mult). S-a observat că practica Meditației Transcendentale are un efect benefic asupra vârstei biologice. În rândul celor care practicau de 5 ani sau mai mult, vârsta biologică a fost în medie cu 12 ani mai mică decât vârsta cronologică, iar în rândul celor care practicau de mai puțin timp, diferența era de aproximativ 5 ani.

Wallace, et al, International Journal of Neuroscience (16: 53-58, 1982)

Vârsta biologică redusă în rândul meditatorilor reflectă o mai bună funcționare a organelor interne și o stare de sănătate mai bună. Meditația Transcendentală este recunoscută ca fiind un instrument foarte puternic în obținerea și menținerea unei stări optime de sănătate. Acest lucru se datorează stării unice de odihnă pe care o dobândește corpul în timpul practicii.

Vrei să afli mai multe despre Meditația Transcendentală?

Vino la o prezentare gratuită a tehnicii

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right