Meditația Transcendentală este o metodă rapidă și fără efecte secundare de tratarea depresiei

de David Shapiro și Scott Terry

Pentru Michael Phelps depresia este o problemă cu care se confruntă mulți altleți, dar și o încercare personală. În ciuda faptului că este cel mai decorat înotător din lume și sportivul olimpic cu cele mai multe medalii (28 din care 23 aur), acesta s-a confruntat cu depresia de nenumărate ori.

În 2004 Michael Phelps a fost prins pentru prima oară conducând sub influența unor substanțe interzise, iar în 2014 a doua oară. Zilele care au urmat acestui eveniment au fost printre cele mai grele din viața lui. Phelps spune că era pe punctul de a își lua viața în acele zile din cauza arestării sale și a procesului. „Am trecut prin măcar trei sau patru episoade de depresie severă după jocurile olimpice, până în punctul în care viața mea era în pericol.”, i-a spus lui David Axelrod la CNN.

I-a rugat pe cei de la Comitetul Olimpic al Statelor Unite să îi ajute pe atleții care suferă de depresie, dar se plânge că aceștia nu au făcut nimic să îi ajute să facă tranziția după jocurile olimpice.

 

Alți altleți de top, printre care înotătoarele Allison Schmitt și Missy Franklin, au vorbit despre dificultățile lor.

Depresia este o problemă mentală caracterizată de o supărare copleșitoare și de dezinteres în activitate avânt efectul de a slăbi persoana. Cei care suferă de depresie pot simți lipsă de speranță, lipsă de energie pentru a se implica în cele mai ușoare activități, inutilitate, anxietate, nervozitate, furie, neliniște, au probleme de concentrare și pot avea gânduri frecvente de suicid.

Peter (numele a fost schimbat pentru a proteja identitatea), medic la camera de gardă, este pacient al Dr. Scott Terry, psiholog. Peter ne-a spus povestea sa:

 

„Înainte de a învăța Meditația Transcendentală m-am luptat cu depresia ani de zile. Deseori somnul era dificil. Aceasta determina un nivel scăzut de energie și lipsă de concentrare la servici sau acasă. Am început meditația și am consultat un terapeut, dar în timpul episoadelor de depresie mă simțeam în continuare fără speranță și aproape fără dorință să mă trezesc din pat dimineața și să merg la servici. În aceste momente mă simțea în special obosit. Credeam că mă descurc bine.”

Dacă o persoană trece printr-un eveniment traumatic, deseori depresia este acompaniată de Sindromul de stres post-traumatic. De asemenea, depresia poate fi interpretată ca un simptom de Sindrom de stres post-traumatic.

În lipsa unui ajutor, fiecare episod de depresi poate fi durereos, de lungă durată și cu posibile efecte care să amenințe viața.

Conform Institutului Național de Sănătate Mentală (National Institute of Mental Health), aproximativ 16.2 milioane de adulți din SUA au avut măcar un episod major de depresie (cu durată de două săptămâni sau mai mult). Această cifră reprezintă 6.7% din numărul total de adulți ai SUA.

Oameni din toate sferele vieții suferă de depresie. Într-un interviu pentru Yahoo News, actorul Dwayne „the Rock” Johnson ne spune „Lupta și durerea sunt reale.”, legat de acea perioadă de timp, „Eram devastat și în depresie. Ajunsesem la un punct la care nu voiam să fac nimic sau să merg undeva. Plângeam în mod constant.”

Tratamentele standard sunt psihoterapia și medicamentele.

David Shapiro

Conform Rețelei Naționale de Centre de Depresie (National Network of Depression Centers), depresia costă SUA 210 miliarde de dolari în fiecare an, și este cauza principală de invaliditate printre cetățenii cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani. De asemenea ei spun ca două din trei pesoane care suferă de depresi fie nu caută ajutor, fie nu primesc ajutorul corespunzător, iar doar 41% din adulții din SUA cu probleme mentale au parte de ajutor.

Medicamentele sunt de obicei folosite, dar pot produce efecte secundare nedorite. De multe ori sunt ineficiente în tratarea depresiei principale sau în prevenirea unui nou episod. Prin folosirea pe termen lung, efectele secundare pot avea efecte devastatoare asupra sănătății.

Medicina complementară poate să facă sănătatea mentală mai accesibilă, fără riscul efectelor secundare.

 

O metodă foarte eficientă, bazată pe dovezi științifice este Meditația Transcendentală. Zece studii științifice arată că Meditația Transcendentală produce în mod sistematic o reducerea a depresiei chiar în cazul celor care suferă de Sindromul de stres post-traumatic.

Practicând MT de două ori pe zi, chimia creierului se îmbunătățește, iar scan-urile EEG arată o creștere regulată a coerenței creierului. Mai mult decât atât, Meditația Transcendentală îmbunătățește calitatea somnului. Prin odihna sporită datorată somnului, persoanele tind să fie mai puțin impulsive și să aibă o dietă mai echilibrată. Pentru că se simt mai liniștiți, pot să își planifice viitorul și să introducă exerciții fizice zilnice. Deci MT funționează ca o bază pentru o schimbare de viață către mai mult echilibru interior și stabilitate, departe de cauzele depresiei.

Peter, medicul de la camera de gardă își continuă povestea: „De când am început Meditația Transcendentală am încetat să iau medicamente și mă simt mai bine ca niciodată. Starea mea de spirit s-a îmbunătățit, stresul s-a diminuat și am căpătat un instrument foarte eficient. MT m-a ajutat să dorm mai bine și în general să am mai multă energie. Mă simt mai bine în propria piele și am o viziune mai pozitivă asupra vieții.”

Dr. Scott Terry

Dr. Scott Terry ne explică: „În cei 25 de ani de practică ca medic, supraveghetor, profesor și director executiv al unei mari organizații de sănătate mentală și al unui post de radio, nu am văzut nimic la fel de eficient și productiv precum utilizarea Meditației Transcendentale în procesul terapeutic. Primul pas spre vindecare nu este înțelegerea sau retrăirea, ci schimbarea sistemului nervos astfel încât persoana să poată procesa experiențele și gândurile pe care le are. Dacă ne gândim la tulburarea de depresie persistentă (distimie) cu cele șase simptome ale sale, Meditația Transcedentală este un instrument perfect pentru a combate fiecare dintre acestea.”

80% din veteranii de război ai SUA care suferă de Sindromul de stres post-traumatic și învață MT scapă de simptome în 30 de zile conform unui studiu realizat în ianuarie 2018 de Dr. Robert Herron. 11 studii științifice arată rezultate similare în alte grupuri demografice care suferă de Sindromul de stres post-traumatic: prizonieri în închisori, refugiați de război din Congo, studenți din Africa de Sud și alte grupuri de veterani de război.

 

 

Studii științifice riguroase, verificate de comunitatea științifică arată o reducerea de 30-50% a depresiei într-un interval de 3-4 luni pe o gamă largă de grupuri demografice: îngrijitori, angajați ai guvernului, veterani de război, prizonieri și alții. În nenumărate cazuri, grupurile de control nu au avut un progres signifiant sau au avut un progres foarte mic în această perioadă.

Meditația Transcendentală poate fi folosită împreună cu tratamentele standard pentru a accelera revenirea la o viață fericită, sau poate fi folosită independent.

Orice persoană care suferă de depresie sau de Sindromul de stres post-traumatic și care dorește să adopte o metodă integrată, complementară de tratament poate lua în considerare adoptarea acestei tehnici pentru reducerea efectelor de scurtă și lungă durată ale depresiei. Prin realizarea unor schimbări în viață și prin practica regulată a Meditației Transcendentale persoanele pot trăi viața cu mai puține sau chiar fără episoade de depresie. Michael Phelps, Dwayne Johnson și mulți alții au apelat la această metodă. Iată o strategie eficientă de a ajuta milioane de oameni din lumea întreagă să se bucure de viață, de succes și de progres.

 

Articol original: https://tmhome.com/benefits/yes-%E2%80%8Btm-rapid-side-effect-free-way-reduce-depression/

Vrei să afli mai multe despre Meditația Transcendentală?

Vino la o prezentare gratuită a tehnicii

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right