Cursurile de Meditație Transcendentală încep cu o prezentare gratuită a tehnicii.

 

Prezentările se organizează lunar

Ce vei afla?

Principiile de funcționare ale tehnicii
Beneficiile practicii regulate
Pașii de învățare ai tehnicii
Întrebări și răspunsuri

Ai ocazia să pui orice întrebare legată de tehnică înainte să înveți.

Prezentările au loc joia, ora 19:00, în a doua săptămână din lună

Rezervă un loc: 0740.182.002 sau alex@alexmanea.ro

Întrebări frecvente

Cine poate învăța Meditația Transcendentală
Tehnica poate fi învățată de orice persoană cu vârsta de peste 10 ani, indiferent de vârstă, nivel de educație sau religie. Nu necesită cunoștințe anterioare despre meditație, întrucât procesul de învățare și de practicare este unic pentru Meditația Transcendentală.
Funcționează dacă sunt sceptic?
Da. Procesul de transcendere este unul automat, lipsit de efort. Atât timp cât sunt urmate instrucțiunile, orice persoană poate medita. Pentru a clarifica situația putem compara tehnica Meditației Transcendentale cu tehnica spălatului pe dinți. Nu e nevoie să credem în spălatul pe dinți, sau să avem o anumită dispoziție în acest sens. Atât timp cât ne spălăm pe dinți vom avea beneficiile.
Pot învăța dintr-o carte sau de pe internet?
Cursul de Meditație Transcendentală este un curs 100% practic, precum învățatul înotului sau al mersului pe bicicletă. Este nevoie de un instructor certificat pentru a ghida persoana care învață către experiența corectă. Deși tehnica se învață ușor, este nevoie de îndrumare personalizată pe ritmul de învățare al fiecărei persoane. Aceast mod de învățare este garanția că vei învăța tehnica autentică și te vei bucura de toate beneficiile.
Ce se întâmplă în timpul practicii?
Prin tehnica Meditației Transcendentale, mintea se liniștește într-un mod natural și lipsit de efort. Astfel atenția este îndreptată către niveluri din ce în ce mai subtile de gândire până se experimentează cea mai liniștită stare a minții – conștiința pură, conștiința transcendentală sau samādhi.
Ce se întâmplă dacă nu pot să îmi controlez mintea?
Nu este nicio problemă. Spre deosebire de alte tehnici, Meditația Transcendentală nu presupune efort, concentrare, contemplare, monitorizare sau intenție de controlare a minții. Este complet lipsită de efort.
Prezența este obligatorie la toate ședințele?
Da. Este important să începi acest curs doar dacă știi că ai timp să participi la instruirea personală și la cele 3 zile consecutive de curs. Acesta este un curs 100% practic, iar pe baza experiențelor avute acasă se fixează practica corectă, se intră în detalii despre mecanismul de funcționare a Meditației Transcendentale și se expun beneficiile pe termen lung ale practicii regulate.

Testimoniale