Avantajele practicii Meditației Transcendentale de două ori pe zi față de o singură dată pe zi

Practica corectă a Meditației Transcendentale

Meditația Transcendentală se practică pentru 15-20 de minute, de două ori pe zi, dimineața și după amiaza. Rolul acestor două meditații este de a ne asigura energie pe tot parcursul zilei, dar și de a elimina oboseala și stresul acumulate în urma diverselor activități. Deoarece în timpul zilei suntem bombardați de tot felul de factori stresanți, sistemul nervos se bucură din plin de repaosul pe care îl oferă meditația de după amiaza.

Ce spun studiile științifice

1. Rezistența electrică a pielii

Un studiu a luat în considerare efectele practicii Meditației Transcendentale asupra rezistenței electrice a pielii, un indicator al nivelului de stres. Rezistența electrică crescută a pielii înseamnă o rezistență crescută la stres.

Practica regulată de două ori pe zi a produs o creștere de 95% a rezistenței la stres, în timp ce practica o singură dată pe zi a produs o creștere de 55%.

Creștere procentuală a rezistenței electrice a pielii

Studiu de referință: Orme-Johnson, D.W., & Moore, R.M. (2003). First prison study using the Transcendental Meditation technique: La Tuna Federal Penitentiary. Journal of Offender Rehabilitation , 36, 89-96

2. Sănătatea cardiovasculară

Un studiu de lungă durată realizat de jurnalul American Heart Association a arătat scăderi semnificative ale riscului de atac de cord, infarct și deces în rândul persoanelor care practică Meditația Transcendentală.

Scădere procentuală a riscului de atac de cord, infarct și deces.

Studiu de referință: Schneider R.H., Grim C.E., Rainforth M.A., et. al. „Stess reduction in the secondary prevention of cardiovascular disease: Randomised controlled trial of the Transcendental Meditation technique and health education”. Circulation: Cardiovascular Quality Outcomes 5, no. 6 (2012): 750-758

3. Reducerea simptomelor sindromului de stres post-traumatic

Practica Meditației Transcendentale de două ori pe zi a produs o scădere de 62%, în timp ce practica o dată pe zi a produs o scădere de 48%.

Scădere procentuală a simptomelor sindromului de stres post-traumatic

Studiu de referință: Herron R.E., Rees B. „The Transcendental Meditation Program’s Impact on the Symptoms of Post-traumatic Stress Disorder of Veterans: An Uncontrolled Pilot Study”. Military Medicine 2017; 1: 1-7

Vrei să afli mai multe despre Meditația Transcendentală?

Vino la o prezentare gratuită a tehnicii

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right